bruiloften
De mooiste trouwlocaties

De perfecte en mooiste trouwlocatie vinden is een mooie zoektocht voor jullie bruiloft. Hoe vinden jullie de beste locatie en waar kun je allemaal aan denken? In de afgelopen 7 jaar heb ik al veel mooie trouwlocaties mogen zien tijdens bruiloften en graag deel ik mijn favorieten met jullie. Ik hoop hiermee jullie zoektocht makkelijker te maken.

Allereerst een paar tips op een rij voordat jullie de trouwlocaties gaan bezoeken:
– Bedenk goed wat voor soort locatie jullie zoeken voor jullie bruiloft. Is dit een trouwlocatie in het groen of juist meer landelijk of een stad?
– Wacht niet te lang met jullie locatie vinden. De gewilde locaties zijn vaak al snel volgeboekt, dus wees er op tijd bij.
– In welke regio zoeken jullie een locatie? Zijn jullie gasten in de gelegenheid om naar jullie locatie toe te reizen? Je kunt bijv. ook een gezamenlijke bus regelen of kijken of er voldoende overnachtingsplekken in de buurt zijn.
– Zijn er wellicht open dagen waar jullie naartoe kunnen om zo te oriënteren op een trouwlocatie? Een aantal keer per jaar kun je bijvoorbeeld een groot deel van de trouwlocaties bekijken tijdens de Open Top Trouwlocatie route. Bekijk op de website welke locaties daaraan mee doen.
– Het is belangrijk dat jullie een goed gevoel krijgen bij de locatie. Zijn ze bereid om mee te denken en hoe is de klik met de event manager. Dit gaat zeker helpen in jullie voorbereidingen. Zo hebben zij vaak ook contact met stylisten of bloemisten die vaak bij hen op de locatie komen.

Tijd om een toffe lijst met jullie te gaan delen met mijn favoriete locaties. En mocht je in de tussentijd ook een trouwfotograaf zoeken en ben je enthousiast geworden bij het bekijken van mijn foto’s? Stuur dan een vrijblijvend berichtje!

Landgoed Wolfslaar

Een prachtige trouwlocatie in Breda in een bosrijke omgeving. Een statige locatie waar veel mogelijkheden zijn voor zowel de ceremonie als het feest. De ceremonie kan zowel plaatsvinden in de prachtige tuin als de mooie zaal in het gebouw zelf. Je waant je daadwerkelijk in een sprookje met de groenrijke omgeving.

Bekijk deze locatie

Hoeve Zzamen

Mooiste-locatie-Zzamen

Op zoek naar een trouwlocatie met festival vibes? Waar je buiten kunt trouwen in de tuin of onder de hooibalen? De locatie in Zoetermeer kan ook meedenken in de catering in de vorm van foodtrucks en BBQ opties. Een locatie die goed bereikbaar is voor jullie gasten en over voldoende parkeerplekken beschikt.

Bekijk deze locatie

Buitenplaats Sparrendaal

Heb je het afgelopen seizoen naar Married at First sight gekeken? Dan heb je deze locatie vast en zeker voorbij zien komen. Een locatie midden in het groen op de Utrechtse Heuvelrug die beschikt over een prachtig landgoed rondom het landhuis. Een statige trouwlocatie die jullie van alle gemakken kunnen voorzien. Zowel binnen als buiten kun je prachtig trouwen waardoor deze locatie geschikt is voor zowel een zomer als winter bruiloft. Een parel als je het mij vraagt!

Bekijk deze locatie

Trouwen aan het strand – Strandclub Witsand Noordwijk

In Nederland kun je langs de kust geweldige trouwlocaties vinden waar je met je voeten in het zand kunt trouwen. Zeker in de omgeving van Noordwijk zijn talloze strandtenten te vinden waar je kunt trouwen. Strandclub Witsand is een mooie, lichte en hippe strandtent. Zeker een trouwlocatie om te bekijken.

Bekijk deze locatie

Buitenplaats Amerongen – Utrecht

Landgoed Amerongen trouwlocatie

Ook deze locatie is al jaren het decor voor MAFS op tv en inmiddels een hele populaire trouwlocatie in de regio Utrecht. Een enorm landgoed rondom verschillende landhuizen op het terrein. Je kunt hierdoor de ceremonie, borrel, diner en feest allemaal in andere gebouwen laten plaatsvinden. Dit maakt het een unieke ervaring waardoor ook jullie gasten van het landgoed kunnen genieten. Een statige locatie vol mooie elementen waar je zowel binnen als buiten prachtig kunt trouwen. Ideaal om ook te gebruiken voor jullie trouwfoto’s, een landgoed vol mooie hoekjes en bruggen.

Bekijk deze locatie

Landgoed Rhederoord

Een mooie trouwlocatie op de Veluwe om op jullie favorieten lijstje te zetten is zeker Landgoed Rhederoord. Je kunt op deze locatie zowel trouwen, feesten als overnachten. Hoe gaaf is dat om daar ook nog van te voren of na de bruiloft te gaan overnachten, samen met jullie belangrijkste gasten! Ook voor de ceremonie kun je kiezen voor de mooie tuin of het landhuis zelf. Het eigen park van 12 hectare biedt zoveel mogelijkheden!

Bekijk deze locatie

Trouwen bij Paviljoen Puur

Droom jij over lange tafels waaraan jullie uren kunnen dineren met jullie gasten? Een bruiloft in de buitenlucht of juist in het mooie paviljoen? Deze trouwlocatie in Diemen heeft een unieke ligging naast het fort.

Bekijk deze locatie

Trouwen in een kasteel – Slot Doddendael

Een prachtige trouwlocatie in Gelderland waar je kunt genieten van een bruiloft in een kasteel. Het slot is een perfect decor voor jullie dag. Het kasteel ligt tussen de boomgaarden en op steenworp afstand van de buitenwaarden. De locatie is goed bereikbaar en beschikt over meerdere ruimtes waar je kunt trouwen een mooie buitenruimte.

Bekijk deze locatie

De Vreemde Vogel in Vlaardingen

Mooiste trouwlocatie

Deze trouwlocatie in Vlaardingen leent zich perfect voor festival sfeer. Je kunt trouwen in het groen en daarnaast een groot deel van je gasten laten overnachten in een pipowagen of vliegtuig. Het terrein beschikt over gave mogelijkheden voor foodtrucks, festivalbar en kampvuurtjes.

Bekijk deze locatie

Trouwen in het groen – Landgoed te Werve

Midden in het bos in Rijswijk bevindt zich Landgoed te Werve. Een trouwlocatie waar je zowel buiten voor het landhuis als onder toffe stretch tenten kunt trouwen. Hierdoor kun je dus twee totaal verschillende bruiloften neerzetten met zowel een chique als festival-achtige sfeer. Rondom het landgoed kun je door het bos wandelen en de locatie kun je perfect afhuren om exclusiviteit te hebben voor jullie bruiloft.

Bekijk deze locatie

Uniek trouwen bij Oranjerie Hydepark

Op een unieke locatie midden in het land vind je Landgoed Oranjerie Hydepark. De trouwlocatie is gesitueerd op een hystorisch landgoed en beschikt over diverse salons. De oprijlaan alleen al is een perfect decor voor jullie bruiloft foto’s. Je kunt alles op deze locatie regelen wat een hele hoop reistijd scheelt voor jullie samen als bruidspaar. Het is niet geschikt als buitenlocatie maar dat is ook niet nodig, want binnen is het prachtig en de tuinen rondom zijn heel mooi om foto’s van jullie samen te maken.

Bekijk deze locatie

Kasteel de Hooge Vuursche

Mooiste trouwlocatie Utrecht

Wauw, deze trouwlocatie is alleen al bij de oprijlaan een perfecte entree voor jullie bruiloft. Je waant je direct in een prachtige groenrijke omgeving van Baarn. In de zomer en de winter is het beiden een locatie waar je kunt trouwen, zowel binnen als buiten is het namelijk erg mooi. Ook het kasteel zelf is uitermate geschikt voor jullie fotoreportage en ‘s avonds kun je hier een heel goed feestje geven voor jullie bruiloft.

Bekijk deze locatie

Trouwen in Rotterdam bij het Wereldmuseum

Op zoek naar een locatie in Rotterdam met uitzicht op de Erasmusbrug? Dan is het Wereldmuseum misschien wel jullie favoriete trouwlocatie. Een statige locatie met uitzicht op de skyline van de stad en zalen met veel grandeur.

Bekijk deze locatie

Landgoed Groot Warnsborn

Een trouwlocatie in Arnhem met groenrijke tuinen, met prachtige bomen, romantische bruggetjes en een prachtig landhuis. Een romantische locatie waar zowel het koetshuis als de oranjerie een mooi decor zijn voor jullie dag. Een trouwlocatie waar je de gehele dag en aansluitende nacht kunt blijven en kunt genieten van ontbijt op bed!

Bekijk deze locatie

De komende tijd zal ik deze blog aanvullen met mooie locaties door heel Nederland om jullie nog meer inspiratie te geven voor jullie bruiloft.

Zoeken jullie naast de perfecte trouwlocatie ook een trouwfotograaf die met jullie meedenkt? Vul dan het contactformulier in en check snel of jullie trouwdatum nog vrij is.